fredag 15. november 2013

Fredagsinspirasjon
Meet the Somalis er 14 sanne historier om Somaliere som bur i Europeiske byar. Dei er laga som teikneserier, og er veldig, veldig fine! Dei er både triste, oppløftande, rørande og skremmande, og dei viser på ein veldig fin måte enkeltindivida i denne store folkegruppa. Eg synes teikneserier er eit utruleg bra medium for å skildre tøffe historier, og desse teikneseriane er eit godt eksempel på det.

På bloggen Halve Kongeriket hjå Cappelen Damm ligg det fleire lydintervju med illustratørar. Dei er veldig fine! Nokre eg likte er  Max EstesAnna Fiske og Camilla Kuhn.

Utstillinga "Munch på Papir" har nett åpna på Munchmuseet, og der vises skisser, akvareller, grafikk, og ikkje minst dei 170 skissebøkene hans. Det var heilt fantastisk å sjå alle desse bøkene utstilt, og dei var hovedgrunnen til at eg for på utstillinga. Å få eit så godt innblikk i den kreative prosessen hans er ei heilt unik muligheit som eg ikkje kunne gå glipp av. No kan ein selvfølgeleg ikkje bla i bøkene, dei ligg oppslått på utvalgte sider. Men alle bøkene er avfotografert, og ein kan bla gjennom dei over 4500 teikningane på iPad. Anbefales!

Teiknar og illustratør Caroline Gaedechens. Nydeleg arbeid!

Nettbutikken Present&Correct som har det mest fantastiske utvalget av merkelappar, konvoluttar, notatbøker og kontorrekvisitta i eit heilt nydeleg design. Berre sjå på desse stempla!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar